Het begint te kriebelen! Overal in de tuin zie ik sneeuwklokjes en krokussen, de lente komt.
Kapucijners zijn typisch Nederlandse peulvruchten en worden al eeuwenlang gegeten.
Het is steeds moeilijker om biologische baktarwe uit Nederland te krijgen.
Voor ons tarwemeel werken we al meer dan 15 jaar samen met De Commandeursmolen in Limburg.
Helaas is het de laatste jaren steeds moeilijker geworden om voldoende goede kwaliteit regionale baktarwe te krijgen en daarom moest de Commandeursmolen steeds meer buitenlandse tarwe gebruiken.
Kortom: er wordt steeds minder biologische baktarwe in Nederland verbouwd.
We zetten ons in voor Nederlandse baktarwe van goede kwaliteit en proberen biologische boeren daarbij te ondersteunen.
De tarwe voor onze melen van Demeter-kwaliteit komt overigens wèl volledig uit Nederland: uit Noord-Holland
Natuurlijk ben ik ook naar BioVak in Zwolle geweest, niet met collega’s, maar gewoon met 4 van onze dochters.
Vanmorgen vroeg was onze keuken al in rep en roer.
Ik vind het altijd leuk om de verhalen die ik hoor van onze leveranciers met jullie te delen.
Zucht… Kerst en Oud&Nieuw zijn prachtige tijden, waarin we altijd veel van elkaar genieten.