De Commandeursmolen: waterkracht, bakkwaliteit en regionale idealen

Voor ons tarwemeel werken we al meer dan 15 jaar samen met De Commandeursmolen in Limburg. Niet alleen omdat ze op een duurzame manier hoge kwaliteit meel malen, maar ook omdat ze onze idealen over regionale herkomst delen.

Meestermolenaar Raoul Schyns (hierboven op de foto) zet zich al 30 jaar in voor het gebruik van tarwe uit de regio en haalde tot voor kort alle tarwe uit een straal van zo’n 250 km rondom het Zuid-Limburgse Mechelen. Dat was altijd al heel bijzonder, want veel biologische baktarwe kwam in die begintijd uit Frankrijk en de Verenigde Staten. Raoul was al die jaren blij en trots dat het hem samen met Agrifirm (de grootste leverancier van Nederlandse biologische baktarwe) lukte om de kwaliteit van de Nederlandse baktarwe te verbeteren en een systeem te ontwikkelen om de bakkwaliteit door het jaar heen constant te houden.

 

Dat ging jaren goed. Soms, als de kwaliteit wat minder was als gevolg van de elementen (weinig zon, veel regen), moest er door de Commandeursmolen gemengd worden met buitenlandse tarwe om ervoor te zorgen dat de bakkwaliteit op peil bleef. Maar het grootse gedeelte van de gebruikte baktarwe kwam uit de regio.

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.

Ik heb het privacy beleid gelezen.