Blootvoets

Wat een heerlijke dag ligt er weer voor ons.

Pannenkoekjes van bananenmeel

Sinds kort bestaat er bananenmeel, en dus wilde ik dat testen.

Ramen zemen

Het begint te kriebelen! Overal in de tuin zie ik sneeuwklokjes en krokussen, de lente komt.

Kapucijners uit Groningen

Kapucijners zijn typisch Nederlandse peulvruchten en worden al eeuwenlang gegeten.

Waar komt onze baktarwe vandaan?

Het is steeds moeilijker om biologische baktarwe uit Nederland te krijgen.
Voor ons tarwemeel werken we al meer dan 15 jaar samen met De Commandeursmolen in Limburg.
Helaas is het de laatste jaren steeds moeilijker geworden om voldoende goede kwaliteit regionale baktarwe te krijgen en daarom moest de Commandeursmolen steeds meer buitenlandse tarwe gebruiken.

Gemengde gevoelens

Kortom: er wordt steeds minder biologische baktarwe in Nederland verbouwd.
We zetten ons in voor Nederlandse baktarwe van goede kwaliteit en proberen biologische boeren daarbij te ondersteunen.

Demeter-meel uit Noord-Holland

De tarwe voor onze melen van Demeter-kwaliteit komt overigens wèl volledig uit Nederland: uit Noord-Holland