Pindakaas: ik hou ervan! Naast dat pindakaas gewoon lekker is, is het ook nog eens een veelzijdig product! Ik smeer het op mijn boterham, cracker, mais-/rijstwafel. Met banaan, hagelslag of komkommer. Als tosti of op een warm broodje uit de oven. In de satésaus of pindasoep. En het allerlekkerste: op een stukje pure chocolade!
Hoewel er heel veel keus aan lekkere kant-en-klare pindakaas te koop is, is het ook wel leuk om zelf eens pindakaas te maken. Behalve dat je dan de pindakaas naar eigen smaak kunt maken is het ook nog eens heel gemakkelijk. Het enige wat je er voor nodig hebt zijn pinda’s, zout en een keukenmachine en eventueel een beetje neutrale olie!
Ingrediënten:
- 500 gram (dop)pinda’s
- Snuf zeezout
- Optioneel: neutrale olie naar keuze
- Keukenmachine
Doe 420 gram pinda’s met zeezout naar smaak in de keukenmachine en zet de keukenmachine aan.
De pinda’s zullen eerst vermaald worden tot een korrelig structuur. Daarna verandert dit in een grote “bal”, waarna het vervolgens een gladde structuur krijgt. Afhankelijk van hoe dun je de pindakaas wilt kun je de machine nog een paar minuutjes doorlaten draaien. Mijn advies is wel om bij een keukenmachine met niet zo’n krachtige motor tussentijds even de machine te stoppen zodat de motor niet oververhit raakt. Vind je dat de pindakaas te droog is, dan kun je er nog een scheutje neutrale olie aan toevoegen.
Als de pindakaas de juiste structuur heeft doe je de overige 80 gram pindakaas erbij en zet je de keukenmachine nog even kort aan. Hierdoor heb je “crunchy” pindakaas.
Geniet ervan!
Wat is jouw favoriete pindakaas en hoe eet jij pindakaas het liefst? Ik ben benieuwd!
Ciao,
Bella