Vocht …..een sappig verhaal!

Ons lichaalizzym bestaat voor een groot deel uit water, het vrouwelijk lichaam net iets minder  dan het mannelijk lichaam. We hebben vocht nodig voor ons bloed, de lymfe, de spijsvertering en lichaamssappen maar ook voor het reinigen van ons lichaam.

Wij worden iedere dag weer blootgesteld aan allerlei stoffen die giftig zijn voor ons lichaam. Denk aan fijnstof, pesticiden en medicijnresten. Ook in ons eten en drinken zitten stoffen die ons lichaam als giftig ziet. Cafeïne, alcohol en fytinezuur in granen zijn hier voorbeelden van. Gelukkig hebben wij organen die ervoor gemaakt zijn om die stoffen uit ons lichaam te verwijderen!

De lever en de nieren zijn hier dagelijks druk mee maar ook onze longen en huid doen goed hun best. Dagelijks is er veel werk aan de winkel en daarvoor is veel water nodig. Stel je voor dat je met een soepkom vol water je vloer gaat dweilen, dat schiet niet op. Dat geldt ook voor ons lichaam, er is veel water nodig om goed te kunnen reinigen.

Ja, hoeveel dan eigenlijk?

Een simpele rekensom is je gewicht maal 3 en delen door 100!

Stel je weegt 70 kg dan is dat 70 X 3 = 210 gedeeld door 100 = 2,1 liter per dag.

Deze rekensom geldt tot een max van 3 liter. Bij meer dan 3 liter spoel je teveel mineralen uit en dat is ook weer jammer. Je mag koffie, sappen, limonades, alcohol en zwarte en groene thee niet meerekenen. Deze bevatten namelijk stoffen die je lichaam weer graag wil verwijderen. Het beste is om gewoon water te drinken en een deel mag bestaan uit kruidenthee. Zeker nu het buiten kouder wordt is het fijn om het water warm te drinken!

De eerste keer dat ik dat zelf deed vond ik dat een heel raar idee!

Voor mijn opleiding kreeg ik de opdracht om 2 dagen lang alleen maar warm water te drinken. Ik vond het maar een vreemde opdracht!

Maar zie, ik voelde me er heel erg goed bij en sindsdien drink ik door de dag heen vaak warm water. Het voordeel: je spijsvertering hoeft geen energie te stoppen in het opwarmen van koud water en kan alle energie stoppen in de spijsvertering zelf!

Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen!

Voor de volgende keer een leuk herfstrecept om samen met de (klein) kinderen te maken.

Groetjes, Lizzy

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.

Ik heb het privacy beleid gelezen.