Recept: Pizza Rapido!

Afgelopen week had ik enorm veel zin in pizza. Het zonnetje scheen, we konden lekker buiten eten en ik had echt behoefte aan een Italiaanse gerecht. Alleen kwam het “pizza-idee” erg last-minute en na een lange schooldag had ik weinig puf meer om glutenvrij pizzadeeg te maken. Opzoek naar een alternatief voor pizza kwam ik op internet de zogenaamde tortizza’s tegen. Dit zijn pizza’s met een bodem van een tortillawrap. Gelukkig had ik nog wat glutenvrije tortillawraps in de voorraadkast liggen, dus het leek mij het proberen waard!

Aan de bodem had ik dus geen werk. De saus maakte ik van een blikje gepelde tomaten met Italiaanse kruiden en in de koelkast en voorraadkast had ik nog voldoende liggen om te gebruiken als topping. Binnen een half uur hadden we een heerlijke pizza met een dunne en knapperige bodem op tafel!

Ingrediënten voor +/- 6 kleine pizza’s

Bodem
Glutenvrije tortillawraps of indien je niet glutenvrij eet “gewone” tortillawraps

Saus
– 1 blikje gepelde tomaten
– 2 eetlepels Italiaanse kruiden
Zout
Peper

Topping naar keuze, bijvoorbeeld…
Groente: artisjok, courgette, aubergine, rucola, mais, paprika, spinazie, tomaten, uien, knoflook, etc.
Vis: tonijn, ansjovis, sardines, zalm
Vlees: ham, rauwe ham, bresaola, salami, etc.
Kaas: geraspte kaas, geitenkaas, mozzarella, gorgonzola, parmezaan
Overig: champignons, olijven, pijnboompitten, etc.

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden en leg een bakpapier op de bakplaat. Leg hier vervolgens de tortillawrap op.

Doe het blikje gepelde tomaten samen met de Italiaanse kruiden in een kom en pureer dit met een staafmixer tot een gladde saus. Voeg zout en peper naar smaak toe.

Schep wat saus met een lepel op de tortillawraps en smeer dit uit met de bolle kant van de lepel.

Beleg de “pizza” met verschillende toppings naar keuze. Doe de geraspte kaas als laatste op de pizza. Vind je het lekker om rucola op je pizza te doen? Doe dit er dan pas op nadat de pizza uit de oven is.

Schuif de bakplaat met de belegde pizza’s in de oven en bak ze mooi bruin in +/- 10 a 15 minuten. Buon appetito!

Ga jij ook deze snelle pizza’s een keer maken? Heb je nog tips voor lekker combinatie aan toppings? Ik lees het graag in de comments!

Ciao,

Bella

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.

Ik heb het privacy beleid gelezen.

Verwante artikelen
gepelde tomaten (blik) gepelde tomaten (blik)
Campo
Inhoud 12 x 400 Gram (€ 1,54 / 1 Stuk)
€ 18,48
italiaanse kruiden italiaanse kruiden
Cook
Inhoud 3 x 28 Gram (€ 2,72 / 1 Stuk)
€ 8,16