Left-overs

keteltjeLieve medegastronomen en levensgenieters,

Hè hè, gelukkig kunnen we weer een beetje onze draai vinden in huis; onze keuken wordt langzaamaan weer geïnstalleerd en we mogen weer. De beoogde aanrechtbladen moeten nog besteld, de kastjes zijn nog niet bedeurd, de afzuigkap hangt nog niet,  maar voor de rest….

Nu we weer koken, wil ik es een fijn moment aanroeren. Het openen van de koelkast als we nog geen idee hebben. Kijk eens rond wat er is. Wat zijn de “left-overs”? Wat ligt er nog aan groenten in de bak? Vaak kom ik uit op een soep, bijvoorbeeld. Laatst had ik een restant zuurkool/aardappel schotel, wat bruine bonen,  wat verse bleekselder. Met een beetje groentebouillon werd dit gemixt de basis voor een heerlijk soepje. Wat heerlijke kruiden (garam masala) erbij, wat gefruite uitjes en heel knoflookje, gesneden verse koriander en natuurlijk dankbare eters met kommen en lepels. Klaar

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.

Ik heb het privacy beleid gelezen.