Januari: back to basic

Al jaren zijn we fan van dit familiebedrijf uit Sicilie. De familie Barbagallo maakt daar al meer dan 100 jaar heerlijke pasta!

Op de site van @LaBioIdea lezen we meer...

"Angelo is zelf de 3e generatie in de familie Barbagallo die zijn leven heeft gewijd aan pasta. Maar wat is nu het geheim van de kwaliteit van Angelo’s pasta met passie?

Angelo Barbagallo is een gepassioneerd pastamaker. Voortdurend is hij in zijn fabriek met 15 man personeel bezig processen te verbeteren om de kwaliteit van de pasta te behouden of te verhogen. Een perfecte combinatie van ambachtelijke traditie en hedendaagse kennis en techniek. De smaak van de pasta blijft daarbij het allerbelangrijkste. Er zijn in de ogen van Angelo Barbagallo 7 essentiële stappen om te komen tot zijn pasta met passie, zoals ook zijn voorvaders die maakten.

1. Selectie van hoge kwaliteit Siciliaanse durum tarwe
2. Het malen van de tarwe in 28 stappen
3. Binnen 24 uur wordt het verse meel verwerkt
4. Het deeg wordt met zorg gemaakt
5. Het langzaam persen van het deeg tot de gewenste pastavorm
6. De pasta wordt op lage temperatuur gedroogd zodat smaak en voedingsstoffen niet verloren gaan
7. De laatste stap ligt bij u als consument: kook de pasta in ruim water: 1 liter per 100 gram. Pasta moet zwemmen!"

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.

Ik heb het privacy beleid gelezen.