het verschil tussen muesli, cruesli en granola

Er zijn heel veel ontbijt producten: muesli’s, cruesli’s, of granola’s, maar wat is nu eigenlijk het verschil? We hebben wat uitgezocht…

Muesli bestaat meestal uit rauwe havermout of vlokken, noten, gedroogd fruit, en soms zaden. Het wordt niet geroosterd of gebakken en bevat geen toegevoegde suiker of vet. Als je het mengt met yoghurt of (plantaardige) melk wordt het zacht en smeuig.

Cruesli daarentegen is wel gebakken. Over het algemeen wordt dat in (zonnebloem) olie gedaan met een zoetmiddel. Vaak was dit, en bij de  niet bio producten nog steeds, (riet)suiker. Doordat de cruesli, die in ons assortiment ook vaak crunchy of krunchy wordt genoemd, gebakken is, wordt het een krokant ontbijtproduct, ook als je het in de yoghurt doet.

Granola lijkt erg op cruesli omdat het ook gebakken wordt, maar de ingrediënten zijn vaak wat meer aan elkaar geklonterd, doordat er vaker een plakkerige zoetstof als honing, agave- of ahornsiroop wordt gebruikt. Er wordt ook vaker een smaaktoevoeging als kaneel of vanille aan toegevoegd.

Je kunt natuurlijk heel “makkelijk” zelf muesli maken, met de hoeveelheid fruit en noten die je lekker vindt, en er vervolgens voor kiezen om het te roosteren met je favoriete zoetstof. De Opschepper producten zijn hiervoor goed te gebruiken, en daarom hebben we de basis muesli en granola in de aanbieding gedaan!

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.

Ik heb het privacy beleid gelezen.