Getest: Glutenvrij brood van L’ Angelus

Afgelopen week ging ik bij Oma Gort op bezoek. Samen lekker kopje theedrinken en daarna gezellig lunchen. Omdat ik niet het “gewone” brood kan eten had Oma voor mij glutenvrij brood van het merk L’ Angelus gekocht. Ik kende dit merk nog niet, dus was daardoor erg benieuwd! Na wat onderzoek op het internet kwam ik erachter dat dit merk afbakbrood verkoopt met de smaak, structuur en knapperigheid van Frans ambachtelijk brood. Mmmm, klinkt goed! L’ Angelus heeft zowel glutenvrije als glutenrijk brood in hun assortiment. Let dus wel goed op dat je de glutenvrije versie koopt.

Oma had twee verschillende varianten voor mij gekocht, namelijk de naturel variant en de meergranen variant. Beide broden kun je op twee manieren klaar maken:

  • 8 minuten in de oven;
  • 3 minuten toasten in de broodrooster of grill/tosti apparaat;

Bij Oma hebben we een stuk van beide broden in de oven warm gemaakt. Het overige brood heb ik thuis in sneetjes gesneden en in de diepvries gedaan. Per keer haal ik een paar sneetjes uit de diepvries en bak deze af in de broodrooster of tostiapparaat.

En… benieuwd wat ik van de broden vind?

L’ Angelus Meergranen

Ingrediënten: Water, glutenvrij zuurdesem* (water, bruine rijstbloem*, witte rijstbloem*, boekweitmeel*), maiszetmeel*, volkoren rijstmeel*, zaad*/pitten* (8%) (boekweit*, gierst*, zonnebloempitten*, lijnzaad*) aardappelzetmeel*, blonde psyllium*, kastanje meel*, gist*, ongeraffineerd zeezout, zonnebloemolie*, rietsuiker*, verdikkingsmiddel: xanthaangom.
*= Van gecontroleerd biologische landbouw.
Kan sporen van soja*, noten*, sesam*, ei*, en melk*. 

Hoe vond ik het?
De meergranen variant is een wat compacter brood. Dit komt denk ik met name doordat het grotendeels een zuurdesembrood is (het bevat ook nog wel wat gist). Zelf eet ik voornamelijk zuurdesembrood dus ben dat wel gewend, maar als je opzoek bent naar een luchtig brood dan is dit niet de juiste variant. Ik vind de smaak erg goed. Vooral de pitten en zaden door en op het brood maakt dat dit brood erg smaakvol is. Bij Oma had ik het brood in de oven warm gemaakt. Thuis heb ik de sneetjes geroosterd. Ik vind de optie om het brood in de broodrooster te roosteren het lekkerst. Het brood is namelijk wel erg droog en door het per sneetje te roosteren wordt de structuur anders en de droogheid minder dan wanneer je het brood in zijn geheel afbakt.

L’ Angelus Naturel
Ingrediënten: Water, witte rijstbloem*, tapiocazetmeel*, maiszetmeel*, boekweitmeel*, aardappelzetmeel*, gist*, zonnebloemolie*, blonde psyllium*, rietzuiker*, ongeraffineerd zeezout, verdikkingsmiddel: johannesbroodpitmeel*.
*= Van gecontroleerd biologische landbouw.
Kan sporen van soja*, noten*, sesam*, ei*, en melk* bevatten. 

Hoe vond ik het?
Ook de naturel variant vond ik erg lekker! Het is iets minder compact dan de meergranenvariant. De smaak van dit brood is vrij neutraal, waardoor ik het erg geschikt vind voor het maken van tosti’s, zoet beleg zoals jam, honing of hagelslag en voor bij een (maaltijd)soep. Ook bij dit brood heeft mijn voorkeur om de sneetjes af te bakken in de broodrooster in plaats van de oven.

Beide broden zijn ook ideaal voor bij de borrel met de feestdagen. De sneetjes hebben namelijk het formaat van een ciabatta. Lekker met een stukje kaas, hummus, salade, of tapanade.

Mocht je deze broden voor je glutenvrije visite willen klaarmaken pas dan op met kruisbesmetting. Zorg dat de oven schoon is en het brood op een schone snijplank snijdt. Indien je de sneetjes wilt roosteren vraag dan je visite om een eigen broodrooster mee te nemen of koop speciale broodroosterzakjes voor glutenvrij gebruik.

Ken jij de (glutenvrije) broden van L’ Angelus al? Ik ben benieuwd wat jij ervan vindt!

Ciao,

Bella

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.

Ik heb het privacy beleid gelezen.