In alle eerlijkheid: ik ben niet echt een grote fan van de bananenbroodhype geweest. Ik heb meerdere recepten geprobeerd, maar ik vond het brood of cake altijd zo compact en flauw van smaak…
Maarrr, toen lagen er van de week drie overrijpe bananen in de fruitschaal… en aangezien ik mijn nichtje net gestimuleerd had haar broodkorstjes te eten omdat we geen voedsel verspillen, voelde ik mij toch enigszins verplicht om iets met die bananen te maken. Op Pinterest kwam ik een recept voor bananenbrood van Rens Kroes tegen. Het recept kreeg veel lovende reacties, dus besloot ik het een kans te geven.
Ik had niet exact alle ingrediënten in huis, maar met wat creatieve alternatieven had ik het brood binnen een half uur in de oven staan. Drie kwartier later kon ik hem uit de oven halen. De keuken rook heerlijk naar vanille en chocolade. Ik geloof dat ik nu inderdaad een top recept heb gevonden! En het brood smaakt net zoals het ruikt!
Een heerlijk luchtig en smaakvol bananenbrood! Benieuw geworden naar het bananenbrood à la Rens Kroes met een beetje van Bella ;)? Zo maak je hem:
Ingrediënten
1 ei
4 el cacao
3 rijpe bananen
120 ml (plantaardige) melk
100 gram roomboter, op kamertemperatuur
1 el citroensap
3 gedroogde vijgen
2 (medjool)dadels
200 gram havermout, vermalen tot meel
1 tl vanillepoeder, ongezoet
2 tl baking soda (zuiveringszout)
1 tl zout
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet een cakeblik in met wat roomboter of kokosolie of bekleed met bakpapier. Vermaal de havermout in de keukenmachine tot meel. Schep dit over in een aparte kom.
Doe vervolgens de bananen, ei, (plantaardige) melk, zachte roomboter en citroensap in de keukenmachine. Ontpit de dadels, snijd het “stokje” van de vijgen en doe de dadels en vijgen bij het bananenmengsel. Mix alles tot een romig geheel.
Doe vervolgens de droge ingrediënten in de kom met havermeel en schep door elkaar.
Voeg de natte massa toe en roer tot het goed gemengd is.
Schenk het beslag in de cakevorm. Zet ongeveer 45 minuten in de voorverwarmde oven. Neem af en toe even een kijkje! Laat de cake na het bakken 10 minuten in de vorm zitten en laat hem dan verder afkoelen op een rooster.
Ga jij ook een keer dit recept voor bananenbrood maken? Ik ben benieuwd wat jij ervan vindt! Het originele recept van Rens Kroes vind je hier. https://www.renskroes.com/chocolate-banana-bread/
Ciao,
Bella