de wereld van rozijnen

sultana, blue Thompson en flame

Rozijnen zijn misschien wel een van de meest onderschatte snacks en ingrediënten in onze keuken. Deze gedroogde druiven zijn niet alleen een natuurlijke zoetmaker, maar ook een bron van vezels, mineralen en antioxidanten. Toch zijn niet alle rozijnen hetzelfde: er bestaan verschillende soorten met elk hun eigen smaakprofiel, kleur en toepassing. In dit artikel zoomen we in op drie populaire varianten van de Opschepper: sultana, blue Thompson en flame.

rozijnen oogst
SoortKleurSmaakStructuurHerkomstgebied
SultanaBruin tot amberkleurigMild en zoetZachtTurkije, Iran, Griekenland, Australië, VS
Blue ThompsonDonkerpaars tot zwartRijk, wijnachtigTaaierCalifornië, Zuid-Afrika, Zuid Amerika
FlameRoodbruin tot donkerpaarsFruitig, licht zuurStevigerCalifornië, Mexico, Zuid Amerika, Zuid-Afrika

Welke rozijn kies je?

De keuze hangt vooral af van de toepassing én je persoonlijke voorkeur.

  • Licht en zacht? Ga voor sultana.
  • Diep en krachtig? Kies blue Thompson.
  • Fruitig en bijzonder? Probeer flame.

Meer voor jou