het verschil tussen shoyu en tamari

Hoe zit dat ook alweer?

Beiden zijn gemaakt van gefermenteerde soja. Het verschil tussen tamari en shoyu zit 'm in de tarwe. Dit lezen we op de site van de leverancier:

"Tamari is puur gefermenteerde soja en is rijk aan eiwitten. Tijdens het lange fermentatieproces zetten natuurlijke enzymen de zetmelen, eiwitten en vetten van de rauwe soja om in gemakkelijk verteerbare voedingsstoffen.

Shoyu is bestaat uit gefermenteerde soja en tarwe. Tijdens het lange fermentatieproces zetten natuurlijke enzymen de zetmelen, eiwitten en vetten van de rauwe soja om in gemakkelijk verteerbare voedingsstoffen. Shoyu is niet bestand tegen een langdurige verwarming en smaakt heerlijk bij wokgerechten, sushi of gestoomde groenten."

Dat betekent dus dat tamari glutenvrij is... altijd handig om te weten!

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.

Ik heb het privacy beleid gelezen.