
De vakantie is weer afgelopen en alle scholen zijn inmiddels weer begonnen. Bij ons thuis betekent dat ook weer iedere ochtend de broodtrommels vullen met voedzame producten zodat de kinderen voor de hele dag energie hebben om de lessen te volgen. Naast het standaard boterhammetje, stukje fruit en rauwkost verwen ik de kinderen zo nu en dan wel eens met iets lekkers wat ik zelf heb gemaakt. Dat doe ik dan stiekem in hun broodtrommel, zodat ze een leuke verrassing hebben als ze hun trommeltje open maken!
Vandaag deel ik graag mijn recept voor Choco-pinda Bliss Balls. Dit zijn glutenvrije, lactosevrije en geraffineerde suikervrije snackballetjes. Enorm eenvoudig en snel om te maken. Ik maak vaak gelijk een grote hoeveelheid in één keer. De balletjes zijn namelijk goed te bewaren in de diepvries. Zo heb ik genoeg op voorraad voor een aantal weken en daarnaast kan ik er stiekem ook zelf van snoepen ;)!
Ingrediënten:
100 gram ontpitte dadels
100 gram pindakaas
30 gram (rauwe) cacaopoeder
Handje walnoten
Snufje zeezout
Bereiding:
1. Doe de dadels, cacaopoeder en de pindakaas in een keukenmachine en mix dit totdat er een deegbal ontstaat.
2. Voeg nu een handje walnoten en een snufje zeezout toe aan het deeg en zet de keukenmachine weer kort aan. (Laat de machine niet te lang draaien, zodat de walnoten niet te fijn vermalen worden en de balletjes een bite hebben.)
3. Maak vervolgens kleine balletjes van het beslag. (Je kunt ongeveer 10- 12 stuks uit dit recept halen.)
4. Doe de balletjes in een bakje en zet in de koelkast om op te stijven.
Je kunt de Bliss Balls een aantal dagen in de koelkast bewaren of een aantal weken in de diepvries.
