Ons doel: Maak biologisch eten en een gezonde levensstijl toegankelijk

Wij maken een gezonde levensstijl toegankelijk, door een groot assortiment biologische producten aantrekkelijk geprijsd online aan te bieden, en te verspreiden via een landelijk netwerk van enthousiaste vrijwilligers.

Lokale betrokkenheid

Zodra iemand in zijn of haar omgeving een aantal mensen kent die ook behoefte hebben aan biologische producten op een gemakkelijke manier, dan kunnen zij met ons gaan samenwerken. Zo ontstaan kleine netwerken van gelijk gestemde mensen en dat levert de vrijwilliger die het Haverpunt runt vaak veel voldoening op. Naast het feit dat je ook je eigen boodschappen thuis geleverd krijgt, vergroot je ook de lokale betrokkenheid doordat een ieder die een Haverpunt heeft zelf mensen in de directe omgeving interesseert en enthousiasmeert voor een gezonde levensstijl. Kortom, een leuke manier om je in te zetten voor een betere toekomst.

Overal en voor iedereen verkrijgbaar

Er zijn heel veel gebieden in Nederland waar het moeilijk is om aan biologische producten te komen, omdat de natuurvoedingszaken te ver weg zijn, en het aanbod in de plaatselijke buurtsuper zeer beperkt is. Doordat we een webwinkel hebben waar iedereen kan bestellen is het mogelijk om ook in kleinere gemeenten een afhaalpunt te hebben waar mensen uit de buurt biologische producten kunnen ophalen. 

Prijs

Biologisch eten is om allerlei redenen relatief duurder dan reguliere voeding, en dat maakt het voor sommige mensen minder toegankelijk. Om toch een aantrekkelijke prijs te kunnen bieden, bestellen klanten bij ons grootverpakking. Dat wil zeggen dat je geen losse pot pindakaas kunt kopen, maar je koopt in een keer 6 potten. Onze prijzen zijn standaard 10-15% beneden de consumenten adviesprijs, aanbiedingen nog veel meer. Dat scheelt toch zeker op je maandelijkse uitgaven!

Tijd besparing

Ondanks dat prijs wel degelijk een overweging kan zijn om een product te kopen, willen wij graag ook de andere voordelen benadrukken. Wij vinden het namelijk ook belangrijk om te bedrukken dat je naast geld ook tijd bespaart. Het is fijn als je een keer per maand alle droogwaren kunt kopen, waardoor je niet nog drie keer per week tussen alle bedrijven door de supermarkt in moet rennen. Je moet natuurlijk nog wel je verswaren halen, maar dat zou op de fiets kunnen, en dat bespaart weer benzinekosten.

Transportkosten

Doordat wij maar 1 keer per maand uitleveren aan jullie als klant, hoeven de leveranciers ook maar 1 keer per maand naar ons pakhuis te komen. Dat scheelt heel veel kilometers per product ten opzichte van diverse kleine leveringen per week, wat gangbaar is bij 'gewone' (web)winkels.